Aderlating

Een verhoogde hemoglobine- of hematocrietwaarde komt vaak voor bij anabolengebruik. De hematocrietwaarde is het bloedvolume dat bestaat uit rode bloedcellen (erytrocyten). Als je een hematocrietwaarde van 50% hebt betekent dit dus dat voor elke liter bloed er een halve liter uit rode bloedcellen bestaat. Een te hoge waarde van het hematocriet hangt samen met een hoger risico op een veneuze trombo-embolie (een bloedpropje in een ader) en andere cardiovasculaire complicaties.

Wij bieden aderlatingen op indicatie bij een verhoogd hematocriet

Bij een aderlating nemen wij een halve liter bloed af, waardoor het lichaam een deel van zijn rode bloedcellen verliest. Helaas compenseert het lichaam al snel voor deze daling, waardoor aderlatingen herhaaldelijk moeten worden uitgevoerd. In het begin circa eenmaal per maand, waardoor de ijzervoorraad (ijzer is de bouwsteen voor de rode bloedcellen) afneemt en de productie van rode bloedcellen wat wordt geremd. Hierna is een aderlating elke drie maanden doorgaans voldoende als onderhoud om de hematocrietwaarde op een acceptabel niveau te behouden.

Wil je meer weten over een te hoog hematocriet? Lees dan ons artikel hierover in de kennisbank.

Als je klant bij ons bent zullen wij adviseren over het doen van aderlatingen en de frequentie ervan. Maar als je nog niet bekend bent in onze kliniek, dan overleggen wij graag met jou over (recente) bloeduitslagen om te bepalen of aderlatingen noodzakelijk zijn.

Maak een afspraak voor een aderlating

Vul hieronder je gegevens in om een afspraak voor een aderlating bij ons te maken. Tip: aanvullend gekozen bloedonderzoek kan afgenomen worden tijdens de aderlating.

Je gegevens
Dienst
Aanvullende diensten
Datum
Betaalmethode
Jouw boeking
  • 1x Aderlating € 49,95
  • Totaal
    € 49,95