Algemene informatie

Onze kliniek is geopend op woensdag (ochtend, middag, avond) en op zaterdag (ochtend, middag). Wij werken uitsluitend op afspraak.

Je kunt via de website heel gemakkelijk een afspraak maken voor een consult, aderlating, bloedafname, ECG, echografie (hart, halsslagader, buikorganen) of spermaonderzoek. Kom je er niet uit of heb je andere vragen? Dan kun je mailen naar info@androidhealthclinic.com.

Ja, er is voldoende parkeergelegenheid bij de kliniek. Parkeren is gratis.

De beschikbaarheid voor afspraken kan je zien op de pagina om een consult te boeken. De gebruikelijke wachttijd is bij ons 1-2 weken. De wachttijd varieert afhankelijk van de beschikbaarheid van de artsen en de vraag naar onze zorg.

We waarderen je feedback enorm. Je kunt op Google Maps een review achterlaten of eventueel een (persoonlijk) bericht sturen naar info@androidhealthclinic.com.

Alle uitslagen van onderzoeken sturen we per beveiligde mail naar onze cliënten. De mails verlopen na 30 dagen dus het is verstandig de uitslagen op je computer op te slaan. Op verzoek kunnen we een cliëntomgeving activeren waarin je oude berichten en uitslagen kunt terugvinden.

Als je via de website boekt, kan dit via iDEAL, Bancontact, Visa, Mastercard of American Express. Als je een door jezelf samengesteld pakket wilt afnemen (dus geen standaardpakket dat wij aanbieden), vraag je via de website een offerte aan. Indien je akkoord gaat met onze prijs, ontvang je van ons een betaallink per mail. Het is in principe niet mogelijk een afspraak te maken zonder vooruitbetaling.

Nee, je hebt voor onze zorg geen doorverwijzing nodig van bijvoorbeeld je huisarts. Je kunt direct een afspraak boeken.

Iedereen kan bij ons een afspraak maken als wij het type zorg kunnen leveren dat je zoekt. Dat geldt ook voor mensen buiten Nederland. Al onze artsen spreken Nederlands en Engels en één van onze artsen spreekt ook Pools. Bij een lange reisafstand is het mogelijk om een online consult aan te vragen. Geef in dat geval bij het boeken van een afspraak aan dat je uit het buitenland komt, welke taal je voorkeur heeft, en dat je graag zou willen (video)bellen.

Verwijzingen

Wij zijn bekend met vrijwel alle (vaak illegale) middelen die ter prestatiebevordering worden gebruikt. Denk aan groeihormoon, schildklierhormoon, insuline en clenbuterol. Wij geven ook harm reduction-adviezen over deze middelen.

Ja, als er sprake is van hinderlijke, grote of zeer gevoelige gynaecomastie, kunnen wij verwijzen naar een plastisch chirurg voor een operatie. Dit kan in principe in elk ziekenhuis of privékliniek, maar wij werken bij voorkeur samen met Kliniek Veldhoven. Houd er rekening mee dat de kosten voor deze operatie meestal niet door de zorgverzekering worden gedekt.

In de Android Health Clinic kunnen we spermaonderzoek uitvoeren, maar we bieden geen mogelijkheid tot cryopreservatie. We kunnen mannen echter wel doorverwijzen naar een fertiliteitskliniek in een (regionaal) ziekenhuis. Als je sperma wilt laten invriezen vanwege testosterongebruik zonder medische reden (een zogenaamde 'sociale indicatie') dan zijn hier kosten aan verbonden, waaronder eenmalige invrieskosten en jaarlijkse opslagkosten.

Consulten en behandelingen

Een intakeconsult duurt ongeveer 50 minuten, maar de duur kan variëren afhankelijk van de complexiteit van je klachten en de onderzoeken die nodig zijn.

Meestal is er niet veel voorbereiding nodig. Het is goed om een overzicht mee te nemen van je medicatie en recente bloeduitslagen. Het is soms ook handig om een lijstje met vragen en zorgen mee te nemen die je tijdens het consult wilt bespreken.

Dit is afhankelijk van wie er op dat moment beschikbaar is. Alle artsen binnen de Android Health Clinic hebben dezelfde werkwijze en expertise. We streven ernaar de vervolgafspraak bij dezelfde arts in te plannen, zodat je niet steeds een andere arts krijgt.

Ja, je kunt consulten en onderzoeken tot 1 week van tevoren kosteloos annuleren of verzetten. Neem hiervoor contact op via info@androidhealthclinic.com.

Dit heeft bij ons voor intakeconsulten niet de voorkeur. We zien mensen graag face-to-face omdat dit de kennismaking en de communicatie vaak ten goede komt. Desondanks bieden wij mensen met een lange reisafstand ook online consulten aan (via Google Meet). Vervolgconsulten zijn doorgaans geen probleem om online te doen. Om een online consult aan te vragen boek je de afspraak via de website en geef je in het opmerkingenveld aan dat je graag wilt (video)bellen.

Ja, onze artsen kunnen globale adviezen geven over goede voedingskeuzes en bijvoorbeeld supplementen. Daarnaast hebben wij een sportdiëtist met wie je echt dieper op jouw voedingsplan in kan gaan.

Anabole steroïden en hormoonproblemen

Het gebruik van anabole steroïden kan allerlei gezondheidsrisico's en -problemen met zich meebrengen, zoals lever- en nierproblemen, hart- en vaatziekten, hormonale ontregelingen en psychische effecten. Wij adviseren altijd om medische begeleiding te zoeken bij gebruik.

Ja, wij kunnen een behandelplan opstellen om je te helpen veilig af te bouwen en de negatieve effecten op je gezondheid te minimaliseren.

Nee, wij bieden eventueel ook zorg aan mensen die andere hormonale problemen hebben. Wij zijn zeer deskundig op het gebied van hormoonproblemen, in het bijzonder geslachtshormonen. Dus ook mannen met klachten die met het testosteron te maken (kunnen) hebben of een second opinion willen bij een lopende behandeling met testosteron kunnen een afspraak maken.

Vrouwen kunnen ook zeker een afspraak maken. Dat kan in relatie tot anabolengebruik. Daarnaast verlenen wij ook hulp bij problematiek omtrent de overgang/menopause of cyclusgerelateerde klachten, zoals het premenstrueel syndroom (PMS) en het polycysteuze ovariumsyndroom (PCOS).

Nee, het voorschrijven van anabole steroïden met als doel prestatiebevordering is illegaal in Nederland. Wij geven alleen harm reduction-advies over hoe deze middelen te gebruiken op een manier dat de risico’s beperkt blijven. Wel kunnen wij testosteron voorschrijven aan mensen die een medische indicatie hebben.

Veel mannen en vrouwen die anabole steroïden gebruiken hebben soms te maken met een niet-realistisch zelfbeeld. Ook is de relatie met voeding soms ongezond. Hiervoor kan je bij haar een afspraak maken. Maar ook voor algemenere zaken zoals stemmingsproblemen en angstklachten kan je bij haar terecht.

Ja, in principe wel. We vragen echter een aanbetaling van 59,95 euro die pas na het consult teruggeboekt wordt. Alleen als je niet komt opdagen bij het consult of op het laatste moment annuleert dan volgt er geen restitutie.

Onderzoeken en resultaten

Vrijwel altijd is het mogelijk om aansluitend aan je consult een bloedonderzoek te verrichten. De samenstelling hiervan kunnen we dan in het consult vastleggen. Ook voor een hartfilmpje (ECG), spermaonderzoek, of echografie is vaak tijd na het consult.

Dit hangt af van hoe uitgebreid je het bloedonderzoek wilt hebben. De kosten voor een door ons samengesteld pakket variëren van € 89,95 tot € 449,95. Je kunt bij ons ook zelf je pakket samenstellen, waarbij de kosten afhankelijk zijn van welke parameters je onderzocht wilt hebben.

Nee, we kunnen je ook een voorbereid pakketje voor bloedafname toesturen. Je kunt dan zelf naar jouw lokale ziekenhuis om bloed af te laten nemen. Je stuurt de buizen dan naar ons laboratorium met een meegestuurde verzendenvelop. We krijgen vervolgens de uitslag en zullen deze dan met uitleg aan je terugkoppelen.

Meestal krijgen we deze binnen een week van het laboratorium terug. Vervolgens wordt de uitslag door de arts beoordeeld en krijg je een terugkoppeling. Al met al duurt het 1 tot maximaal 2 weken voordat de uitslag bij je binnen is.

Dit is afhankelijk van het type bloedonderzoek. Bij onderzoek naar glucose, insuline en cortisol moet je bijvoorbeeld nuchter zijn en als je de (natuurlijke) testosteron wilt meten dan ook. Voor de meeste parameters is het echter niet noodzakelijk om nuchter te zijn. Bij twijfel kan je beter nuchter blijven, maar je kunt het na bestelling ook opvragen via info@androidhealthclinic.com.

Je meet bij injecties idealiter de dalspiegel, dus zo laat mogelijk voordat je weer een volgende dosis met testosteron zet. Dit geeft het laagste testosteronniveau weer in je behandeling. Bij testosterongel wil je meestal liever een topspiegel hebben, circa 4 tot 6 uur na het aanbrengen van de gel.

Bij ons krijg je altijd een interpretatie bij het bloedonderzoek. Hoewel je zelf online informatie kunt vinden over bloedwaarden, raden we aan om dit niet te doen. Sommige coaches kijken bloedonderzoek na voor hun cliënten maar die missen vaak de juiste nuance en geven niet altijd de juiste adviezen.

Sommige specifieke combinaties van onderzoeken zijn niet mogelijk om via de website te boeken. Zo kan je niet in één keer een echografie boeken en tegelijkertijd op hetzelfde tijdstip een aderlating en een hartfilmpje. Als je daar toch interesse in hebt, is het vaak wel te regelen om de onderzoeken te combineren op één tijdstip. Stuur dan een mail met je verzoek naar info@androidhealthclinic.com.

Onder bepaalde omstandigheden kunnen wij deze aanvragen. Wij hebben hiervoor een samenwerking met het Cardiologie Centrum Nederland in Amsterdam die de scan voor ons uitvoert. Cliënten die bij ons onder behandeling zijn, komen in aanmerking voor de CT vanaf 40-jarige leeftijd en als er risicofactoren zijn die de kans op hart- en vaatziekten vergroten.

Supplementen en prestatiebevorderende middelen anders dan anabole steroïden

Wij zijn bekend met vrijwel alle (vaak illegale) middelen die ter prestatiebevordering worden gebruikt. Denk aan groeihormoon, schildklierhormoon, insuline en clenbuterol. Wij geven ook harm reduction-adviezen over deze middelen.

Met vragen over de vele supplementen die er zijn kan je ook bij ons terecht. Wij kunnen uitleggen welke supplementen voor jou waardevol kunnen zijn en vooral ook welke supplementen juist geen aanvullende waarde hebben.

Hoewel dit strikt genomen geen prestatiebevorderende middelen zijn, weten we goed dat de middelen populair zijn en kennen we de wetenschappelijke literatuur omtrent deze middelen. We kunnen adviezen geven over de voordelen en nadelen van het gebruik, de risico's, en op welke manier je de invloed van deze middelen op je gezondheid kunt vaststellen.